Foto: Scanpix.

Flink ställs mot världsmästaren

2:43 min

Sofi Flink var ett av de stora svenska utropstecknen på friidrotts-VM i Moskva. Hon slog till med nytt svenskt rekord direkt i kvalet när hon kastade 61,96. Nu är hon på plats i Stockholm för att tävla på DN-galan. En rejäl erfarenhet rikare efter VM-äventyret.

– Det var en upplevelse att får åka till Ryssland och få göra sin VM-debut och kolla hur det går till på ett stort mästerskap, säger hon till Radiosporten.

Många behöver göra ett antal mästerskap för att komma in i det. Sofi Flink verkar vara ett undantag, vilket hon visade med sitt rekordkast.

– Runt omkring kan det vara skillnader, men när man kommer ner på banan så är det som det alltid är. Det är en bana och det är ett spjut och man har gjort det så många gånger tidigare. Det är bara att köra.

På DN-galan ställs Sofi Flink bland annat mot vinnaren på VM, tyskan Christina Obergföll. Och svenskan är sugen på att gå ut och få köra igång på Stockholms Stadion.

– Det ska bli väldigt kul att få tävla på stadion inför hemmapublik. Jag tror det kommer bli en riktigt bra tävling.

Uppmärksamheten som följt efter VM har Sofi Flink inget problem med.

– Jag trivs bra med det. Det är coolt. Det är roligt och hör till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista