1 av 3
Besökscentrum Nya Lapphyttan i Norberg. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
2 av 3
Lars Amréus riksantikvarie på myndigheten Riksantikvarieämbetet. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
3 av 3
Inga-Marie Pettersson Jensen Norbergs kommun berättar om Nya Lapphyttan för tjänstemän från bland annat Riksantikvarieämbetet. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Satsningar i Norberg imponerar på Riksantikvarien

1:35 min

Bergslagens medeltidsmuseum och Nya Lapphyttans nya slogan "Bergslagen Made Sweden" tilltalade riksantikvarie Lars Amréus när Riksantikvarieämbetet besökte Norberg igår. Syftet med besöket var bland annat att ta del av hur kommunen jobbar med kulturarvet och tillväxt. 

Riksantikvarie Lars Amréus var bland annat imponerad av det som Norbergs kommun på senare år gjort för att göra Bergslagens utomhusmuseum och Nya Lapphyttan tillgängliga och intressanta att besöka

Det som också diskuterades under besöket var hur man ska satsa vidare för att locka besökare och skapa arbetstillfällen.

Lars Amréus gillade Bergslagens medeltidsmuseum och Nya Lapphyttans nya slogan "Bergslagen Made Sweden" utifrån järnets betydelse för Sverige och även internationellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista