Förlust för BK30 i hemmamötet mot serieledarna Brommapojkarna. Foto: Anna Ökvist

Ingen revansch för BK30

2:08 min

BK30 inledde säsongen bra och var länge med i toppstriden men har sedan tappat och har nu ingen chans till vidare avancemang. Det blev heller ingen revansch när de tog emot Brommapojkarna på hemmaplan, en match som slutade 1-3. 

Chanserna såg ljusa ut i början av säsongen och BK30 var det lag som skulle avancera. Men så blev det inte, laget tappade och många ställer sig frågan hur det kunde hända. 

Tränare Jörgen Nyberg menar att det är ett ungt och föränderligt lag som behöver spela in sig mer.
- Vi inledde säsongen starkt men sedan har de andra lagen lärt sig hur vi spelar och vi har inte kommit till skott och slarvar med en del bollar. Jag tror det handlar mycket om självförtroende nu och vi har en del att öva på, men det är fortfarande matcher kvar, och de vill vi vinna för att kunna ta andraplatsen.
Nicole Modin, målgörare mot BP, menar att laget saknar styrka och vilja och detta är något de måste träna på.
- Vi missar för många bollar och vi måste göra fler mål. Vi måste kämpa, gå in mer i närkamper men just nu orkar vi inte.

Det återstår nu 6 matcher på säsongen och i nuläget är det 6 poäng upp till tabelltvåan Nyköping. Vi får se om det blir en andraplats för BK30 - även om det inte var målet från början.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista