1 av 2
Mikael Milld, transportledare på Johans Bilfrakt, där 14 lastbilar vandaliserats i helgen. Foto: Helena Lund/Sveriges Radio.
2 av 2
Slangar, kablar och däck på lastbilarna förstördes med kniv. Foto: Mikael Milld.

Stort lastbilssabotage på Stenby

1:29 min

Ett större antal parkerade lastbilar på Stenby i Västerås utsattes i helgen för skadegörelse. Bland annat hade kablar och slangar på fordonen klippts sönder. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning för att försöka hitta spår.

– Det är någon som har gått med kniv eller tång och klippt en massa slangar. I huvudsak bara för att sabotera för det är ingen som har tagit något. Det är ett sabotage riktat mot vårat åkeri, säger Mikael Milld som är transportledare på Johans Bilfrakt.

Vad händer nu?

– Vi gör en sammanfattning om hur stora skadorna är. Sedan är det bara att hjälpa polisen med så mycket information vi kan komma på. Det här känns väldigt riktat mot åkeriet eftersom att det är på två olika platser och det är bara våra bilar som drabbats, säger Mikael Milld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista