Västeråsgolfare tog hem 81 000 kronor / Foto: Mark Earthy / SCANPIX

Gjorde premiär som golfproffs och vann

1:17 min

Golfaren Björn Hellgren från Västerås GK blev proffs för bara en vecka sen. Och i sin första tävling som proffs slog han till med att vinna på den skandinaviska touren i tävlingen Landeryd Masters utanför Linköping.

Tidigare har han spelat på touren som amatör utan att ha varit i närheten av att vinna, men nu gick det bättre och han blev samtidigt 81 000 kronor rikare. Men trots vinsten blev det ett lugnt firande, säger han:

– Det blev inte så mycket fira, jag hade nära och kära på plats så vi åkte hem och åt lite god mat, säger Björn Hellgren från Västerås Golfklubb.

Varför har du blivit proffs just nu?

– Jag har ju spelat som amatör för svenska herrlandslaget och då får man inte vara professionell. Skillnaden mellan att vara amatör och proffs är att man som proffs kan ta emot pengar om man vinner. Sedan har jag spelat collegegolf i USA och där får man inte heller vara proffs. Men nu var det dags att ta steget.

Pressen på dig utifrån och på dig själv kommer ju att öka, hur ska du fortsätta att spela avslappnat?

– Det är bara att fortsätta så som jag jobbar med mina tränare, jag tror inte att det kommer att vara så stor skillnad. Alla som spelar professionell golf vet ju om att man kan spela väldigt bra ena veckan och andra veckan kanske det inte går lika bra. Det är väldigt upp och ned, säger Björn Hellgren från Västerås Golfklubb.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista