Bergslagssjukhuset i Fagersta

Mitt Hjärta säljer sin verksamhet i Hälsingland

1:29 min

Företaget mitt hjärta som bland annat driver Bergslagsjukhuset i Fagersta säljer all verksamhet i Hälsingland. Om eller hur det påverkar sjukhuset i Fagersta är för tidigt att säga.

– Vi har ju de senaste åren mer och mer flyttat företagets utvecklingscentrum till Fagersta. Vi tycker att det är en spännande verksamhet som vi har på Bergslagssjukhuset som ligger väl i linje med det vi vill göra nämligen att utveckla närsjukvården, säger Anna Hammarström, VD på Mitt Hjärta.

Den största anledningen till att Mitt Hjärta lämnar sin verksamhet i Hälsingland är att de känner sig motarbetade av Gävleborgs landsting. Anna Hammarström berättar hur hon ser på samarbetet med Västmanlands landsting.

– Vi har inte upplevt på samma sätt att Västmanland motarbetar privata vårdgivare men det är väldigt få nya upphandlingar ute och det är svårt att växa vilket vi vill göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista