Rönnbys tränare Pelle Alvin är orolig över den tunna Rönnbytruppen. Foto: Hannu Högberg.

Guldtränaren känner oro över tunn Rönnbytrupp

1:32 min

Om drygt två veckor inleder de regerande svenska mästarna Rönnby årets säsong i innebandyns Superliga. Men det är långt ifrån samma lag som ska försvara guldet från i våras. Flera rutinerade spelare har nämligen lämnat och truppen är tunn.

Det har hänt en del med det Rönnby som vann SM-guldet i Malmö mot Iksu i våras.

Hela den fruktade förstakedjan ser ut att vara förlorad. Karolina Widar har lagt av, Madelene Backlund ska spela med Västerås IB och Helena Lundqvist är högst osäker till en fortsättning.

– Det är ju inte så jätteroligt, men man kan inte göra så mycket åt det. De har bestämt sig och fick avsluta med ett guld, säger Rönnbys tränare Pelle Alvin.

Men Rönnby har även rott hem några bra värvningar och har också en förhoppning att knyta till sig två etablerade spelare under säsongen.

Men i nuläget har Pelle Alvin en tunn trupp med bara 14 utespelare och två målvakter:

– Klart att det är en oro. Det är sjukdomar och skador jag är rädd för nu när det dessutom är nära europacupen. Men vi har det vi har.

Tror du det kan bli tungt för den lite mer oerfarna truppen att bära pressen som regerande mästare?

– Det tror jag inte är några problem för dem att bära. Men vi tittar på vår egen prestation och bygger laget efter det.

– Att vi vann guld förra säsongen påverkar inte den här säsongen så mycket utan det är mest motståndarna som tycker så, säger Pelle Alvin till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista