Andreas Östling bjöd på ett mål av hög klass. Foto: Johan Bengts.

Efterlängtad seger för VSK Fotboll

2:46 min

Efter åtta raka matcher utan seger så blev det tre poäng för VSK Fotboll efter 2-1 i streckmötet hemma mot Eskilstuna City. Därmed fick VSK lite marginal i kampen att hålla sig kvar i division 1.

Ångestmöte, mälarderby, streckdrama, sexpoängsmatch.

Det fanns många epitet på mötet mellan Västerås SK och Eskilstuna City på varsin sida om nedflyttningsstrecket innan matchen.

Eskilstuna, under strecket med tre poäng upp till VSK, började bäst och hade greppet om matchen under de första 25 minuterna. Men sen svängde pendeln och VSK tog över.

Ledningsmålet var ett stycke fotbollsgodis.

Andreas Östling tog emot bollen några meter in på offensiv planhalva, drev den framåt och strax utanför straffområdet skruvade han in bollen i det högra krysset.

VSK fortsatte spela bra i den andra halvleken och kunde utöka ledningen då Patrik Wallén fälldes av Citys målvakt och Boris Ljevar säkert sköt in den efterföljande straffen.

Med tanke på tappet senast mot Luleå så blev det darrigt på slutet då Eskilstuna reducerade på straff i den 86:e minuten, men den här gången höll VSK undan.

Därmed fick VSK lite andrum i kampen att hålla sig kvar och har nu sex poängs marginal ner till Eskilstuna.

Västerås SK-Eskilstuna City 2-1 (1-0)
1-0 (34) Andreas Östling, 2-0 (69) Boris Ljevar (straff), 2-1 (86) Bachir Katourgi (straff).
Publik: 748.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista