Allsvenska hockeytränarna uppradade på pressträffen i Stockholm inför årets säsong. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio.

Fagervall trivs med höga förväntningar

5:48 min

VIK Hockey tillhör en av förhandsfavoriterna i årets hockeyallsvenska. Något som tränaren Joakim Fagervall trivs med och trots den tröga försäsongen så oroas han inte över att kunna leva upp till förväntningarna.

På Garnisonen i Stockholm hölls årets pressträff inför den hockeyallsvenska säsongen.

På fjolårets träff inför nedsläpp så var det inte så många som trodde på VIK som då tog en av direktplatserna till kvalserien. I år får dock de gulsvarta leva med ett större favoritskap.

– Det är skitkul. Vi har pratat om det i laget att om andra tror på oss så måste vi tro på oss själva, säger Joakim Fagervall.

– Förväntningar byggs upp efter hur det gick förra säsongen och hur lagen har värvat. Men egentligen betyder det ingenting eftersom ingen vet

Det som talar emot förhandstipsen är att VIK Hockey visat upp svaga resultat under träningsmatcher och radat upp förluster.

Men Joakim Fagervall påstår att han inte känner någon form av oro.

– Jag funderar inte i de banorna. Att vara orolig är bara ett energiläckage.

Det finns nog supportrar som är oroliga, hur kan du lugna dem?

– Om någon borde vara orolig så är det ju jag. Och det är jag inte. Det kanske kan lugna.

– Vi har ett speciellt spel och det tar tid att få in det och än så länge har vi inte spelat med hela vårt kompletta lag. Ingen poäng är utdelad och serien börjar om tio dagar.

Är det elitserien som gäller?

– Absolut. Jag tror stenhårt på det här och jag vet att det kommer bli bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista