På grund av stenkastning kommer all busstrafik på röd linje 1 på Bäckby i Västerås tills vidare. Foto: Ida Svansbo/SR Västmanland

Polisen tror att attack mot bussar på Bäckby var engångsföreteelse

1:11 min

VL väljer att lägga om busstrafiken genom Bäckby centrum efter att bussarna och chaufförerna utsatts för flera fall av skadegörelse. Från och med fredag kväll kommer inga bussar att köra genom Bäckby centrum på helgkvällarna och nätterna.

Anledningen är att bussarna och chaufförerna utsatts för skadegörelse under en längre tid och därför lägger Västerås lokaltrafik om trafiken. Senast i lördags skickade ett gäng ungdomar en brinnande kundvagn mot en buss och kastade sten.

Jan Oscarsson som är biträdande närpolischef i Västerås tror att det här rör sig om en enstaka händelse. Han säger att polisen ofta är på Bäckby och tycker att situationen har förbättrats där.

– Vi är där och är bland ungdomarna. Jag tycker att under det senaste halvåret har det skett en väldigt positiv utveckling på Bäckby?

Håller du inte med om VL:s bild?

– Jag kan ju inte neka till att den här attacken har skett. Det är otroligt tråkigt men jag ser det här som en isolerad händelse. Jag förstår VL men att gå till den här åtgärden att ställa in busstrafiken tycker jag kanske var lite drastiskt, säger Jan Oscarsson, biträdande närpolischef i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista