Trafikverkets projektledare Lars Königsson säger att de haft ungefär fem incidenter hittills under byggtiden. Foto: Marie Björk/Sveriges Radio.

Trafikverket: Få incidenter hittills under E18-arbetet

1:26 min

Två trafikolyckor har under veckan inträffat på E18 vid det stora vägarbetet mellan Västerås och Enköping där det råder hastighetsbegränsning. Trots olyckorna säger trafikverkets projektledare att det har varit relativt få incidenter sett till hela byggtiden. 

Hastighetsgränsen förbi arbetet är satt till 70 kilometer i timmen, men många struntar i det. Och det i kombination med korta avstånd mellan bilarna ökar riskerna.

Lars Königsson är projektledare på Trafikverket, han tycker ändå att det hittills gått ganska bra.

– Naturligtvis sker det incidenter. De sex, sju månaderna vi har hållit på så har det varit cirka fem incidenter. Och med hänsyn till den mängd trafik som rullar på den här vägen, omkring 1 800 fordon per dygn, så är det väldigt få incidenter, säger Lars Königsson, projektledare på Trafikverket.

Marie Björk

Mattias Rensmo

p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista