Om ett halvår kan VSK Fotboll stängas ute från fotbollsarenan på Rocklunda. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

VSK Fotboll blir av med träningstider

1:16 min

Problemen fortsätter för VSK Fotboll. Klubbens ekonomiska problem är nu så pass stora att Västerås stad nu drar in på träningstiderna. Eftersom Västerås SK inte kan betala sina planhyror kommer klubbens tider att minskas med 20 procent för varje månad som går.

För ett år sedan fick VSK Fotboll samma besked som de har fått nu:

Eftersom klubben inte kan betala hyrorna så blir den av med träningstider.

Då löstes situationen med en avbetalningsplan och sedan dess har VSK skött den avbetalningsplanen. 

Däremot har klubben inte klarat av att betala de nya hyrorna.

– VSK är fullt medvetna om vilket avtal de har och vilka krav vi har ställt och nu måste vi göra så här och fullfölja månad för månad, säger Västerås stads idrottsstrateg Stefan Brandberg.

– Och det innebär i princip att hittar vi ingen lösning så har de ingen anläggning att träna på om fem-sex månader.

VSK Fotboll är medvetna om att det är de här reglerna som gäller och klubbens ordförande Peter Brandt är inte förvånad att Västerås Stad agerar.

– Det blir ingen katastrof imorgon, men det är ohållbart på sikt. Det går inte att fortsätta med en verksamhet om man inte kan träna, säger VSK Fotbolls ordförande Peter Brandt till P4 Västmanland.

VSK Fotbolls skulder till Västerås stad har ökat under året och är nu uppe i 1,4 miljoner kronor.

En ytterligare avbetalningsplan kan vara en utväg, men att fortsätta med den typen av lösningar blir till slut ohållbart, menar Stefan Brandberg:

– Någonstans finns det ett stopp och man kan inte hålla på att göra planer som faller efter X antal månader. Det tror jag nog även att VSK förstår, säger Brandberg till P4 Västmanland.

Ordförande Peter Brandt är medveten om att det inte går fortsätta på det sätt som klubben gjort de senaste tre åren och hatta sig fram.

– Vi jobbar på två sätt. Dels kortsiktigt för att överleva hösten och dessutom långsiktigt för en nystart 2014, säger Peter Brandt.

– Teoretiskt så kan det sluta med konkurs, men vi är inte där utan det är en lång resa dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista