Åsa Eriksson (S) i Norberg. Foto: Malin Lind/SR.

Planerna på ny idrottshall väcks till liv igen

1:25 min

Nu tar Norbergs kommun omtag i frågan om en ny idrottshall. För nästan precis två år sedan stoppades planerna på en ny idrottshall, kommunen hade helt enkelt inte råd. Några pengar finns fortfarande inte, men planerna väcks ändå till liv igen.

De ursprungliga planerna på en ny idrottshall klubbades våren 2011. Men bara några månader senare, i augusti samma år, tvingades kommunen stoppa planerna igen. De ekonomiska förutsättningarna hade hastigt försämrats och det fanns inte längre några pengar till bygget. Några pengar finns det fortfarande inte, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Åsa Eriksson, men planerna väcks ändå till liv igen.

– Vi kommer inte under överskådlig tid kunna bygga den hall som vi har utrett och önskat och som skulle få en prislapp på ungefär 40 miljoner kronor, utan nu vill vi föra diskussioner för att hitta andra sätt att tillsammans få till en idrottshall, säger Åsa Eriksson.

Det kommunen vill göra nu är att låta en arbetsgrupp bestående av politiker ta reda på vilket intresse som finns bland föreningar, näringsliv och andra att på ett annat, billigare sätt ändå få till en ny idrottshall.

– Vi har tittat på andra idrottshallar i Sverige som man har byggt med lite kommunal finansiering, väldigt mycket ideellt arbete och lite sponsring från näringslivet och nu vill vi undersöka om det finns intresse att göra någonting liknande här, säger Åsa Eriksson.

Tidsplanen är svårt att förutse, den beror helt och hållet på vilket intresse som finns.

– Om det finns ett intresse kan det nog ta ganska lång tid innan man kommer fram till exakt vad vi ska göra, eller så märker man att det inte alls finns något intresse och då är ju frågan död ganska snabbt, säger Åsa Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista