Kanotpaddlare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Västerås satsar på friluftsliv

Rastplatser för kanotister på Västeråsfjärden och en ny mountainbikebana. Det är ett par av målen i den nya handlingsplan för friluftslivet som kommunfullmäktige i Västerås nu har klubbat.

I planen ingår också att se över hur man kan göra det lättare för funktionshindrade att ta del av friluftsupplevelser samt informera om friluftsupplevelser på fler språk än svenska.
- Det ska bli lättare för alla att ta del av friluftslivet i Västerås. I planen tittar man mycket på hur tillgängligheten för personer med olika typer av funktionsnedsättningar kan öka, det är bra. Dessutom ska jämställdhetsperspektivet vägas in gällande utbud och utveckling av anläggningar och verksamheter, säger Johannes Wretljung Persson (MP), vice ordförande i Nämnden för funktionshindrade.

Nu ska att ett friluftsråd bestående av bland annat politiker, föreningsrepresentanter, privatpersoner och företag bildas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".