Kritiserad landstingspolitiker svarar: "Ett löjligt agerande"

Nu svarar ordföranden i landstingsstyrelsen i Västmanland, socialdemokraten Glenn Andersson, på kritiken att han gynnar sin egen hemort Sala.

Det är fyra folkpartister i Arboga som i en insändare i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning idag menar att Glenn Andersson styrt beslutet om den nya rättspsykiatriska anläggning som ska byggas i Sala, och som berör ett 100-tal arbetstillfällen. Men enligt Glenn Andersson finns ingen som helst grund för deras påståenden.

-Jag tycker det är ett löjligt agerande från deras sida, säger han till P4 Västmanland.

Enligt Glenn Andersson påpekar att den rättspsykiatriska verksamheten, i den form den nu har, funnits i Sala sedan början av 1990-talet. Innan dess fanns den där sedan 1933.

-Dessutom har ett enigt landstingsfullmäktige fattat ett principbeslut, där också folkpartisterna har deltagit, att när man nu bygger en ny klinik så ska den fortfarande finnas kvar i Sala, där den har funnits i många år tidigare, säger Glenn Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".