Skiljebo SKs forward Axel Johansson gjorde två mål i derbyt mot Västerås IK. Foto Hans Sjöström / Sveriges Radio

Övertygande derbyseger för Skiljebo mot VIK

Axel Johansson "Första halvlek fantastisk"
4:04 min

Skiljebo SK var det klart bättre laget och vann rättvist med 4-1 i västeråsderbyt i fotbollstvåan mot Västerås IK. Det var en mycket viktig seger för jumbolaget Skiljebo som nu bara har ett poäng upp till Enköping och kvalplats.

Skiljebo fick en pangstart i det viktiga västeråsderbyt. Karwan Safari chippade in 1-0 redan i den 3:e minuten. Axel Johansson, som nu gjorde sin femte match i Skiljebo, ökade till 2-0 i den 24:e minuten efter en snabb löpning ute på vänsterkanten och ett vackert inspel från vindsnabbe nyförvärvet från Ghana, Esmond Sackey Hansen. Johansson gjorde tio minuter senare 3-0, på en lika perfekt passning från 24-årige Sackey Hansen.

-- Att löpa in i straffområdet var i stort vad som behövdes. Esmonds framspelningar är så strålande att jag bara hade att sätta dit foten för att göra mål, säger Skiljebos tvåmålsskytt Axel Johansson efter den viktiga derbysegern mot Västerås IK.

Efter 3-0 i paus var matchen i stort sett avgjord. VIK kom lite mer in i spelet i andra halvlek, men Skiljebo hade kontroll och vann mycket rättvist.

När det återstår fyra omgångar av division 2 norra svealand så ligger Västerås IK på tionde plats med 19 poäng. Skiljebo SK är fortsatt tabelljumbo med 14 poäng, en poäng upp till Enköping som parkerar på kvalplatsen. Skiljebo möter Enköping i den sista omgången den sjätte oktober.

Västerås IK-Skiljebo SK 1-4 (0-3)

Målen: 0-1 Karwan Safari (3), 0-2 Axel Johansson (24), 0-3 (34) Axel Johansson, 1-3 Gabriel Medina (60), 1-4 (62) Hiwa Safari

Publik: 320 på Apalby IP Västerås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".