Så här ser en skidtunnel i Finland ut / Foto: Malin Hoelstad Scanpix

Planerna på skidtunnel i Västerås lever vidare

1:34 min

Den här veckan var det tänkt att den nya skidtunneln på Rocklundaområdet i Västerås skulle ha invigts. Projektet lades på is förra hösten och efter det har det varit ganska tyst. Men projektet lever vidare säger Jan Hernelind, en av de drivande bakom satsningen.

Jan Hernelind tror på en fortsättning:

– Ja det tror jag att det kommer att bli fast det har blivit lite försenat, men projektet lever fortfarande. Det man gjorde var att man sköt det här framåt, man insåg för ett år sedan att tidsplanen var lite väl tajt och kostnaden blev något högre än vad som var tänkt.  

– Det avbröts inte i det läget utan fortsatte med en ny plan och lite andra som driver det. Just nu är det Rocklunda fastigheter som driver på projektet, säger Jan Hernelind.

En annan av de drivande bakom satsningen är Glenn Braun:

– Jag tror att det här är bra för skidsporten totalt sett, jag tror det är bra för västeråsarna och alla som bor här i Mälardalen. Men jag tror också att det är jättebra för alla de som utövar skidåkning. Det är ett stort tryck på skidåkning, det är en friskvårdssatsning egentligen och friskvård ökar enormt mycket, säger Glenn Braun.

Varför behöver man en skidtunnel, man kan ju åka rullskidor på cykelbanor?

– Det är snökänslan man behöver.

Vad är på gång som talar för att det kommer att hända?

– Det som talar för det är att man fortfarande driver projektet. Rocklunda fastighet är ju en av aktörerna, Västerås stad är definitivt intresserade av att det blir av och man har ju lagt fram ett nytt förslag på dragning. Det var ett problem när tunneln skulle ligga nära hästhagen med vattensjuk mark, och då har man då flyttat tunneln lite mer norrut, och så har man gjort en mer noggrann kostnadskalkyl, säger Jan Hernelind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista