Arbetsförmedlingen i Västerås. Foto: Mattias Rensmo/SR.

Fortsatt många arbetslösa i Västmanland

Antalet arbetslösa i Västmanland var i slutet av augusti 12 940 personer eller 10,3 procent av arbetskraften. Det motsvarar en ökning med 705 personer jämfört med augusti förra året, enligt siffror som Arbetsförmedlingen presenterade i dag.

Det är något fler män än kvinnor bland de arbetslösa och arbetslösheten varierar mellan länets kommuner. Högst var arbetslösheten i Fagersta med 11,4 procent medan Skinnskatteberg hade den lägsta med 8,1 procent i augusti.

Ungdomsarbetslösheten fortsatte att öka i länet under föregående månad och totalt var 3 604 ungdomar mellan 18 och 24 år öppet arbetslösa eller deltagare i något arbetsmarknadspolitiskt program i slutet av augusti.

Under föregående månad lämnade 1 188 personer Arbetsförmedlingen för någon form av arbete, en liten ökning om man jämför med samma period förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".