VIK Hockeys klubbchef Anders Eklund. Foto: Johan Bengts

VIK Hockey är redo att ta klivet upp

1:33 min

För första gången så pratar VIK Hockey på allvar om att målsättningen är att ta sig upp i högsta ligan. Enligt klubbchefen Anders Eklund är föreningen nu redo att ta det sista steget.

Fredag kväll så släpps pucken i VIK Hockeys allsvenska premiär borta mot Timrå. Ifjol tog VIK en aning överraskande en direktplats till kvalserien och var med till en början och slogs om avancemang.

I år har VIK tydlig målsättning redan från början att de ska slåss om en av de två platserna som betyder spel i Svenska Hockeyligan. För varje år som passerat sedan konkursen så har VIK Hockey växt till den förening som idag omsätter 30 miljoner på en säsong.

För första gången pratar nu klubben utåt om att målet är att ta klivet upp i Svenska hockeyligan, det som tidigare elitserien. Trots att VIK har tappat två publiklag i Leksand och Örebro så hoppas de ändå att nå uppåt samma publiksnitt som ifjol på drygt 3300. Och enligt klubbchefen Anders Eklund så har man märkt ett ökat intresse inför seriestarten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista