Salas tränare Per Nygårds och Rönnbys Pelle Alvin

Experterna tror inte på Rönnby och Sala

5:29 min

I helgen är det dags för premiär i innebandyns Superliga. Men det är inte många som tror att Rönnby kommer kunna försvara SM-guldet eller att Sala Silverstaden kommer ordna nytt kontrakt.

Med några dagar kvar till premiären i Svenska Superligan så hölls det upptaktsträff på Casino i Stockholm. Där framgick det att tron på de västmanländska bidragen i damernas serie inte var så stor.

I våras fick Rönnby jubla över klubbens tredje SM-guld när Iksu besegrades i Malmö Arena efter stor dramatik. Men trots att Rönnby är mästare så är det inte många som tror att klubben kommer ha något med guldet att göra den kommande säsongen.

– Det är ganska väntat eftersom vi har tappat flera kvalitetspelare, men vi kommer plocka fram nya under säsongen, säger Rönnbys tränare Pelle Alvin.

Radiosportens innebandyexpert, Peter Ahnberg, är en av de som inte tror att Rönnby kommer ha nåt med guldet att göra.

– Jag vet att Pelle Alvin har en del ess och kunskap att plocka fram och får han ihop det så kan Rönnby gå långt men det blir ingen final och inget nytt guld, säger han.

Sala Silverstaden gör sin tredje säsong i högsta serien. I våras kvalade sig klubben kvar efter ett stort drama mot Warberg. Inför årets säsong är det många som tror att Sala kommer åka ur.

– Nej det kommer vi abslolut inte att göra, säger Salas tränare Per Nygårds.

– Vi får starta om med ett helt nytt lag jämfört med förra året och det här laget är mer tekniska och som vet vad som krävs på den här nivån.

Men Radiosportens expert Peter Ahnberg ger inte Sala allt för stort hopp.

– Jag tror de får en tuff utmaning av både Jönköping som rustat och nykomlingen Uppsala. Sala kommer få det väldigt jobbigt där nere och riskerar att åka ur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista