Barnens aktiviteter tar mycket av famljens tid, men mamman Anette Fransson tycker att så länge glädjen finns kvar är det inga problem. Foto: Mattias Forsberg / Sveriges Radio

Anettes barn sportar sex dagar i veckan

3:45 min

Fotboll, handboll, innebandy, golf och ishockey. Anette Franssons barn idrottar sex dagar i veckan, men så länge glädjen finns där tycker hon inte mängden är något problem.

Att hinna med sig själv samtidigt som barnens aktiviteter tar mycket tid är inte lätt. För Anette Fransson och hennes familj har barnens intressen satt sin prägel på hela vardagen. Barnens idrottande tar i stort all ledig tid. Men att det skulle vara för mycket, håller inte Anette med om.

– Så länge de tycker att det är roligt så har vi inte ens diskuterat det här. Det har blivit självklart för oss att ge barnen de bästa förutsättningar för att de ska kunna syssla med det dom tycker är roligt.

Även om det inte varit så för Anette och hennes familj så tror hon att omgivningens sätt att aktivera sig barn påverkar många familjer.

– Jag tror att vi vuxna är alldeles för mycket för att jämföra oss med hur andra gör. Man måste anpassa sig till vad som passar sig själv och sin familj bäst. Klart det kan bli en hets om man börjar jämföra sig med andra och därför är det viktigt att utgå från vad barnet själv vill.

Anette Fransson menar att eftersom alla barn är olika så är det viktigt att som förälder se vilka signaler barnen skickar, vad dom vill och orkar.

– Märker du att barnen det första dom gör när de kommer hem från skolan tar en fotboll eller innebandyklubban så finns det ju fortfarande ett driv och de tycker att det är roligt och då är det inga problem. Men det får aldrig gå ut över skolan och läxorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista