Jenny Rask är projektledare för Publiknätverket. Monica Elfström är publikredaktör. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

P4 Västmanland bjuder in dig som lyssnar att vara med och göra radio

"Vi ska göra lyssnarnas radio"
6:16 min

Våra nyheter och program ska handla om det som händer i Västmanland och det som är viktigt för dig som bor här. Om det ska bli bra behöver vi din hjälp! Vi vill att du är med och påverkar innehållet i radion, med det som berör just dig och din vardag.

Vi vill helt enkelt ha mer kontakt med dig som lyssnar! Att du hör av dig till oss med tips och förslag på händelser och personer vi borde uppmärksamma. Tyck gärna till redan här och nu - i kommentarsfältet!

Kanske har du blivit upprörd över något som inte fungerar bra inom till exempel skola eller äldreomsorg. Kanske känner du någon person som inte får den hjälp du tycker att personen borde få? Men naturligtvis behöver inte allt handla om missförhållanden. Vi uppmärksammar gärna positiva händelser också.

Inget tips är för litet, även om vi förstås inte kan lova att alla tips blir radio. Men vi lovar att ta emot dina idéer och kolla upp dem ordentligt. Och naturligtvis får du vara anonym.

Eftersom vi vet att det ibland kan vara svårt att leta sig fram till rätt person via vår växel, så tillsätter vi nu en tjänst som publikredaktör, en lyssnarnas ombudsman skulle man kunna säga.

Vår publikredaktör heter  Hon har jobbat på P4 Västmanland i många år och det är till henne du vänder dig med tips, idéer och synpunkter, såväl smått som stort.

Monica nås på 021-495 25 58 eller monica.elfstrom@sverigesradio.se

För dig som vill göra mer än att tipsa, så finns möjligheten att gå med i vårt Publiknätverk.  Där kan du dela med sig av dina kunskaper och erfarenheter och fungera som bollpank för radion.

Vi hoppas kunna bygga upp en stor grupp av kontaktpersoner som vill vara med och påverka innehållet och som vi kan kontakta när det gäller både program och nyheter. Det finns inga krav på att du ska vara med i radio.

Får vi till exempel ett tips om missförhållanden på ett äldreboende, kan vi gå ut via nätverket och fråga om någon har erfarenheter från det boendet eller något annat äldreboende med liknande problem.

Om vi ska göra ett reportage om skolor på landsbygden kan vi ta kontakt med dig som har uppgett att du är lärare, förälder eller på något annat sätt är engagerad i frågor som rör skolan. Du som går med i Publiknätverket är förstås också välkommen att komma med förslag och önskemål om vad vi ska ta upp i radio.

Hittills har Sveriges Radio startat Publiknätverk på ett tiotal kanaler och redaktioner, nu startar 19 till varav ett här i P4 Västmanland. Jenny Rask är projektledare för Publiknätverket i P4 Västmanland.

Självklart är du anonym även när du går med i Publiknätverket. Vi på redaktionen kommer förstås att veta vem du är, men vi för inga uppgifter vidare. Din rätt till källskydd och anonymitet är till och med reglerad i lagen:

Välkommen med dina berättelser, erfarenheter, synpunkter och tips! Tillsammans gör vi Västmanlands bästa radio!

Kom och träffa oss på Kulturnatten i Västerås

Lördag 21 september slår P4 Västmanland upp portarna till radiohuset. Då finns Jenny Rask och Monica Elfström på plats för att berätta om satsningen på att samarbeta mer med dig som lyssnar. Välkommen till Öppet Radiohus kl 18-23 på Kulturnatten på lördag!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".