Ulla Persson tror att fler kommer ta bilen / Foto: Monica Elfström/SR.

Kommunalråd kritiserar förslag om tågtrafiken

1:15 min

Ställ in tåg när det är dåligt väder, det föreslår Trafikverket för att komma tillrätta med tågkaoset under vintern. Förslaget har kommit fram efter diskussioner mellan SJ, Trafikverket och infrastrukturministern. Socialdemokraten och kommunalrådet Ulla Persson i Västerås är kritisk.

Trafikverket menar att det är bättre med glesare trafik som kommer fram i tid, än tät trafik som ofta är sen.

Socialdemokraten och kommunalrådet Ulla Persson i Västerås är en av flera som drivit pendlarfrågan för att förbättra pendlarnas situation. Hon är kritisk till förslaget:

– Ett företag som SJ borde jobba på sin image, den är ju inte särskilt god och att ett halvår innan säga att tåg kommer att ställas in när det är dåligt väder är inte något som höjer statusen hos ett redan sargat företag hos de som nyttjar SJ och har varit utsatta för inställda, försenade och överfulla tåg, säger Ulla Persson (S).

Känner du som har drivit pendlarfrågan att Trafikverket inte har förstått allvaret i det här?

– Man blir ju lite konfunderad om de inte har förstått, jag ska inte påstå att de inte gjort det men det ligger i farans riktning att de kanske tar för lätt på de här problemen. Passagerarna ökar ju, vi åker mer tåg trots att det är som det är med våra tåg på Mälarbanan.

Så att ställa in fler tåg är ingen lösning tror du?

– Det är ju ingen lösning alls, folk måste ju komma till sina jobb och att då veta redan nu att SJ kommer att ställa in tåg kommer ju att innebära att fler tar bilen, det utgår jag ifrån, säger kommunalrådet Ulla Persson (S) i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista