Amerikansk fotboll

Västerås Roedeers hoppas på avancemang i helgen

"Det är otroligt viktigt att vi går upp"
3:27 min

På lördag har Västerås Roedeers möjlighet att ta klivit upp i nästa års Superetta i amerikansk fotboll. Vinst mot Jämtland Republicans hemma på Arosvallen och avancemanget är ett faktum.

Laget har haft en bra säsong och bland annat vunnit de åtta senaste matcherna. Huvudtränaren Mikael Göranzon hoppas på avancemang och tror att den nya Superettan kan höja kvaliteten och få sporten att växa ytterligare.

– Vår vision är att vi ska spela i högsta ligan, Superserien om ett eller två år och då är det här det naturliga steget. Att som nu spela i division ett där vi är ganska överlägsna utvecklar oss inte. Vi måste upp för att få spela tightare matcher.

Superettan är ny från och med nästa år och blir serien mellan Superserien och division ett, och anledningen till att man nu inför en superetta är enligt Mikael Göranzon att kvaliteten mellan lagen skiljer sig mycket åt.

– I dagsläget finns det fyra division ett-serier och bara 5-6 lag som håller en bra nivå och därför är det viktigt att få en ny serie under Superserien för att stärka sporten. Inget lag utvecklas av att vinna sina matcher med över femtio poäng och det utvecklar inte heller sporten i Sverige och därför är den här serien viktig.

Kvalmatchen mot Jämtland Republicans spelas på Arosvallen på lördag klockan 15, och tack vare olika sponsorer så är det fri entré och Mikael Göranzon hoppas på storpublik.

P4 Västmanland har en reporter på plats och röster från matchen kan du höra i sportsändningarna på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".