Foto: Scanpix

Mässa ska öka intresset för hemmet

"Det har varit ett stort intresse"
1:25 min

Idag startade Byggabo-mässan på Rocklunda i Västerås. En mässa som förra året lockade närmare 8 000 besökare och hade 120 utställare. I år har man utökat med ytterligare 30 utställningsplatser.

– Det finns ett så otroligt stort utbud i byggbranschen och när man ska göra om hemma. Därför är det bra att ha en samlingsplats där man kan se utbudet, säger Byggabo-mässans projektledare Tina Bilock.

Mässan öppnade upp tidigare idag och kommer att vara igång till söndag eftermiddag. Under den tiden hoppas Tina Bilock att mässan ska bli välbesökt för hon anser att du kan komma och få ut något av mässan även fast du inte är händig och inte någon hemmapysslare.

– Vi körde år ett förra året och det blev jättepositivt. Därför hade det varit ett stort intresse, säger Tina Bilock om att det här är andra året som det är Byggabo-mässa i Västerås.

När man har mässor är det oftast inte i första hand för att sälja massvis av produkter utan mer för att visa upp sig och knyta kontakter. Susanne Pettersson som jobbar på Homedeco berättar vad man ska tänka på när man bygger upp sin monter.

– För vår del är det viktigt att visa upp produkterna. Det är svårt på en bild att se färgnyanser och sådant. Visa upp våra produkter helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".