Magnus Eriksson och Hans Andersson utanför ishallen i Leksand efter att ha cyklat dit från Sala. Foto: Privat

Magnus och Hans cyklade från Sala till Leksand

"Att cykla hem finns inte på kartan"
1:18 min

På lördagseftermiddag är det nedsläpp i SHL-premiären mellan Leksand och Brynäs. Leksand är tillbaka i den högsta ishockeyserien för första gången sedan 2006.

På plats på läktaren sitter Magnus Eriksson och Hans Andersson från Sala. De lovade att de skulle cykla från Sala till premiären om Leksand gick upp. Så på fredagen hoppade de på sina cyklar.

– Det drar i vaderna på mig och Hasse har lite ont i rumpan. Jag har lite bättre cykelrumpa, sa Magnus Eriksson efter att ha avverkat elva av de totalt 17 mil de skulle cykla.

Det var i bussen på väg till den första kvalseriematchen som idén kom fram. Frågan gick runt i bussen vad de skulle göra om Leksand gick upp i SHL och idén att cykla upp till en eventuell premiär kom upp. Från början var de fem som skulle cykla men det blev alltså bara två som verkligen genomförde cykelturen.

– En del har lite mer tveksamma anledningar till att hoppa av än andra.

Cyklar ni hem också?

– Absolut inte! Det finns inte ens på kartan. Kommer vi upp så är vi nöjda, säger Magnus Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".