1 av 3
Ingrid Lindqvist berättar om vad röntgenkliniken på Västmanlands sjukhus Västerås gör. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
2 av 3
Landstingets dag på Culturen fredag och lördag. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
3 av 3
Riitta Kallioniemi utvecklingsledare Landstinget Västmanland. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Landstinget Västmanland firar 150 år

"2003 blev vi digitaliserade"
1:36 min

Landstinget Västmanland firar 150 år och just nu pågår landstingets dag på Culturen i Västerås. Idag är det personalens dag och imorgon har allmänheten möjlighet att ställa frågor och ta del av landstingets verksamhet.

På plats på Culturen i Kopparlunden i Västerås fanns bland andra Ingrid Lindqvist som jobbar på röntgenkliniken på Västmanlands sjukhus i Västerås. Ett område där det har hänt en hel del sedan röntgenstrålarna upptäcktes 1895.

– Det har hänt otroligt mycket. 2003 blev vi digitaliserade så alla våra röntgenbilder ser vi i datorn, så det är ett stort framsteg säger Ingrid Lindqvist.

Röntgenkliniken, bröstkliniken och flera andra kliniker, vårdcentraler, politiker och anställda finns på plats och det finns möjlighet att på olika sätt ta del av Landstinget Västmanlands verksamhet.

På lördag får allmänheten och patienterna möjlighet att träffa de landstingsanställda på Landstinget Västmanlands dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".