Marta Bordin framför några av sina verk i den pågående fotoutställningen på Länsmuseet. Foto: Marie Björk/P4 Västmanland

En utställning för att bryta tystnaden

"Det som inte syns på ytan är svårt att prata kring."
0:49 min

Fotografen Marta Bordin är åter aktuell med en fotoutställning i Västerås, "Jag älskar dig ända till sommaren". Denna gång har hon hämtat inspiration från sitt eget liv, och gestaltar i ord och bild vägen tillbaka efter en svår skilsmässa och en destruktiv relation.

Genom utställningen beskriver Marta en relation som bryter ner henne mer och mer, en psykisk misshandel så stark att hon nästintill tappar bort sig själv. Men med hjälp av anteckningar på en skrivmaskin, anteckningar som hon sedan har scannat in och tryckt upp på canvastavlor ger hon ord åt sina känslor, tillsammans med dokumentära foton.

- Det här är någonting jag måste få berätta, det känns jätteviktigt för mig att få berätta det här. Och det blir på ett sätt ett avslut också, och kunna gå vidare, säger Marta Bordin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".