19-årige Kevin Sundström har varit en av Västerås Roedeers bästa spelare under årets säsong. Foto: Hans Sjöström / Sveriges Radio

Västerås Roedeers är klara för Superettan

3:57 min

Efter en övertygande kvalseger, 24-0 mot Jämtland Republicans, så är Västerås Roedeers till nästa säsong klara för nya Superettan i amerikansk fotfoll. Det var framför allt ett mycket bra defensivt spel  som bäddade för Västerås kvalvinst. 

Efter en något knackig inledning så lossnade det för Västerås Roedeers i slutet av första halvlek och hemmalaget ledde i paus med 12-0. Västerås fortsatte att spela stabilt i andra halvlek och Roedeers vann en mycket övertygande kvalseger inför närmare 500 åskådare på Arosvallen.

- -Vi fick inte igång passningsspelet, men vårat springspel och defensiv fungerade mycket bra. Jag tycker den här serien i division 1 östra har varit för lätt för oss. Det ska bli kul att få möta tuffare motstånd nästa säsong i nya Superettan , säger Västerås Roedeers 19-årige juniorlandslagsman Kevin Sundström efter lördagen klara kvalseger mot Jämtland Republicans.

Västerås Roedeers har varit mycket överlägsna under årets säsong i amerikansk fotboll i division 1 östra. Laget har vunnit samtliga åtta matcher och poängskillnaden blev imponerande 400-59.

Nya Superettan består av sex lag och är landets näst högsta serie i amerikansk fotboll.

Västerås Roedeers-Jämtland Repulicans 24-0 (12-0)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista