Efter oroligheter och skadegörelse på Bäckby i Västerås skulle vissa busslinjer ställas in. Ingen lösning på ett större problem enligt Umit Dag. Foto: Ida Svansbo/SR Västmanland
Tacklingen

Umit Dag: Varför tar ingen ansvar för händelserna på Bäckby?

2:17 min

Efter de senaste veckornas rapporter om oroligheter på Bäckby i Västerås med fönsterkross och attacker mot stadsbussarna reagerar veckans tacklare Umit Dag på politikernas och föräldrarnas oförmåga att ta sitt ansvar.

Varför sätter ingen ner foten, och var är föräldrarna?

– Så länge ditt barn är under 18 och bor under ditt tak så är du ytterst ansvarig för barnet. Föräldrarna tar gladeligen emot barnbidraget varje månad, ens rättigheter vet man minsann om. Men skyldigheter som föräldrar då?

Umit Dag är upprörd över ett samhälle som låter allt passera och gör allting fel.

– Vad sysslar våra politiker med? Är det ingen som vågar ta ett beslut? Dra in barnbidraget och utfärda utegångsförbud efter ett visst klockslag. Det daltas alldeles för mycket. Jag är så trött på att förövarna alltid ska utmålas som offer.

Vad tycker du? Är Umit fel ute eller har han rätt i sin kritik?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista