Salah Rahimi på Kriscentrum för män i Västmanland hjälper män att sluta misshandla personer i sin närhet. Foto: Mattias Rensmo/Sveriges Radio.

Fler män som slår kvinnor borde söka hjälp

1:28 min

Fler av de män som utsätter kvinnor för våld borde söka hjälp. Det säger Salah Rahimi på Kriscentrum för män i Västmanland efter vår nyhet om att kostnaderna för våld i nära relationer skenat i Arboga.

– Hittills har inte så många av männen från Arboga och Kungsör, om jag tänker på KAK-området, sökt hjälp. Jag vet att socialtjänsten har delat ut broschyrer som visar att vi finns men tyvärr har det inte gått fram till alla som skulle behöva det, säger Salah Rahimi. 

Det var i förra veckan som P4 Västmanland kunde rapportera om att Socialnämnden i Arboga dragit över sin budget. Bland annat har kostnaden för våld i nära relationer ökat från 400 000 kronor till närmare 2 miljoner kronor.

Salah Rahimi säger att det kanske behövs en extra insats i just Arboga och Kungsör men att rent generellt är det svårt att få män som utsätter personer i sin närhet för våld att söka hjälp.

– Första steget är det svåraste. Att komma över tröskeln på Kriscentrum är det svåraste, säger Salah Rahimi. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista