Spelarna och ledarna i VSK ska få lön igen. Foto: Tobias Barrskog, VSK Fotboll

VSK Fotboll kan betala ut löner igen

3:30 min

Efter en längre period med svåra ekonomiska problem och indragna ersättningar till spelare och ledare ser nu VSK fotboll en tillfällig ljusning i ekonomin.

För drygt två månaders sedan kom beskedet att fotbollsklubben Västerås SK ställde in sina löneutbetalningar på grund av ekonomiska problem. Situationen var mycket ansträngd och efter beskedet om indragna löner valde flera spelare att lämna klubben. Nu har den ekonomiska situationen ljustnat något och klubben har därför valt att betala ut löner igen, och även kompensera spelare och ledare retroaktivt för de månader som gått utan lön.

– Det som har hänt är att vi gjort ett aktivt fotarbete ute bland företag och sponsorer och det har givit frukt som gör att vi nu kan göra rätt för oss mot spelare och ledare, säger VSK fotbolls ordförande Peter Brandt.

Även om sitationen tillfälligt lättat så återstår enligt Peter Brandt ett hårt arbete för att vända utvecklingen. Klubben har fortfarande skulder för obetalda planhyror till Västerås Stad, men valde nu när ekonomin blev tillfälligt bättre att prioritera de som ställt upp för klubben under en tuff period.

– Vi får ta en sak i taget. Tyvärr är det så att skuldsitautionen ligger kvar och vi har en lång resa kvar. Vi har en hel del bekymmer kvar att reda ut.

Att klubben nu kan göra rätt för sig mot de som jobbat för laget och föreningen är en viktig markering enligt Peter Brandt.

– Det är viktigt psykologiskt att kunna lämna ett positivt besked. Det här är jätteviktigt för hela klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista