1 av 4
Gang of 4 sjunger klockan 19 på Kulturnatten. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
2 av 4
Mind Kaos spelar klockan 18 och även 22 på Kulturnatten. Foto: Erik by Erik
3 av 4
Nina Jedevin står på scenen klockan 20 på Kulturnatten. Pressbild.
4 av 4
Three Man Quartet spelar klockan 21 på Kulturnatten. Foto: Johanna Kleppe.

Här är artisterna du hör live i radiohuset på Västerås Kulturnatt

Kom och lyssna på livemusik i vårt radiohus under Kulturnatten lördag 21 september. Mind Kaos, Gang of 4, Nina Jedevin och Three Man Quartet står på scenen och du är mycket välkommen att vara med i publiken. Klockan 18 slår vi upp portarna på Mäster Ahls gata 6 i Västerås.


Artisterna under Kulturnatten:

18.00 Mind Kaos
Hiphop-duo från Västerås som består av Apee och Rey-J. Deras debutalbum Resumé släpptes 2008. Året därpå släppte Mind Kaos efterföljaren Återkomsten där de influerades av det tidiga 90-talets hiphop, en tid då hiphopen var som bäst enligt dem. Duon är omtyckt i Västerås och har nu   börjat ta plats runt om i Sverige.


19.00 Gang of 4
Sjunger jazz, pop och rock a cappella och består av Christer Brandt, Anna-Karin Hedebark, Helena Rydbeck och Karl Bergman. De har inget ackompanjemang, förutom det de kan åstadkomma med röster och mikrofoner. Repertoaren består av arrangemang av musik från till exempel Povel Ramel, Sting, Duke Ellington och Stevie Wonder. Gang of 4 har sjungit tillsammans sedan 2001.


20.00 Nina Jedevin
Nina Jedevin från Skultuna var bara fem år när hon fick uppdraget att vara försångerska i en amatörtävling i Karlstad. Hennes musikhistoria började redan 1970. De senaste åren har Nina jobbat som sångerska i The High-Jacks. Hon har även turnerat i USA med The High-Jacks och Wanda Jackson. Nina Jedevin är en passionerad country-, blues- och rockabillysångerska.


21.00 Three Man Quartet
Three Man Quartet är ett jazzpop-band från Västerås som består av Simon Jonsson, Kalle Kvist, Chasmin Marquez Karlsson, Simon Lundström och Pontus Åberg. Bandet har spelat i två år och har släppt ett flertal singlar och EP, och åkt på Sverigeturné. Ett tungt sväng och melodier som får vem som helst att gunga med utlovas.


22.00 Mind Kaos (igen)


Förutom livemusiken möter du också språkexperten Dan Linder som bjuder på programpunkten Ordförrådet där du kan vara med och ställa frågor.

I vår "öppna mikrofon" kan du sjunga eller berätta något som sedan kanske hörs i radio. Det blir också rundvandringar i radiohuset och vi bjuder på kaffe, saft och bullar.

Välkommen på Öppet Radiohus här på P4 Västmanland mellan klockan 18 och 23 under Kulturnatten lördag 21 september.

Passa på att gå med i vårt Publiknätverk

Vi har precis dragit igång en satsning på att samarbeta mer med dig som lyssnar. Vi vill att du berättar vad du vill höra i radio - stort som smått. Du kan också gå med i Publiknätverket och på så vis fungera som ett slags bollplank för redaktionen. Jenny Rask och Monica Elfström jobbar med den här satsningen och de finns på plats för att berätta mer när vi har öppet hus.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista