Foto: TT.

Sjuk Adlerteg missar VM

"Det känns lite surt men det är som det är"
1:31 min

Jonna Adlerteg från Västerås tvingas lämna återbud till gymnastik-VM i Antwerpen i Belgien på grund av skador och sjukdomar. Ett tungt slag för gymnasten som i våras tog Sveriges första medalj i EM på 50 år.

– Jag har inte haft en optimal förberedelse. Jag fick en allergisk reaktion och tappade för mycket tid i förberedelserna. Det känns tråkigt just nu men samtidigt kan jag glädjas över ett väldigt bra år med mina prestationer på EM och SM, säger Jonna Adlerteg om beslutet att avstå från VM.

Det har varit några framgångsrika år för Jonna Adlerteg. Hon har utvecklats i snabb takt och tog 2010 brons i ungdoms-OS och två år senare gick hon till semifinal i OS i London. Så sent som i våras blev det alltså silver i barr under EM i Moskva. Nu siktar hon framåt för det långsiktiga målet för Jonna Adlerteg är OS i Rio de Janeiro 2016.

Men VM får hon alltså följa från sidan, ett beslut hon tog för ungefär en vecka sedan.

– Det känns lite surt men det är som det är. Nu får vi se om jag kan tävla något mer i slutet av den här säsongen annars ser jag fram emot EM i vår, säger Jonna Adlerteg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".