Frida från Norberg i VM-backen idag

Idag gäller det för länets hopp i Alpina Junior-VM, Frida Hansdotter från Norberg. Det är dags för hennes favoritgren slalom, och kanske kan det bli en pallplats...

Den här veckan avgörs Alpina Junior-VM i Bardonecchia, Italien. Ett av Sveriges hopp är Frida Hansdotter från Norberg, som idag tävlar i favoritgrenen slalom i de italienska alperna.

Det har gått riktigt bra för Frida Hansdotter den här vintern. En seger har det blivit i Europacupen.

Men nu gäller det alltså Junior-VM, där konkurrensen är tuffare med flera åkare från världscupen.

Junior-VM inleddes redan i onsdags med störtlopp - en disciplin som Frida Hansdotter normalt inte brukar åka, men eftersom den ingår i kombinationen fanns hon på startlinjen och slutade 38:a.

Hennes stora mål är specialgrenen slalom. Därför valde norbergstjejen att stå över gårdagens Super-G, för att putsa på formen inför dagens tävling.

Frida Hansdotter säger till P4 Västmanland att hon tror att backen ska passa henne.

Det här är hennes tredje Junior-VM, men hennes facit från de tidigare mästerskapen i slalom är inte särskilt smickrande; hon har aldrig lyckats tagit sig i mål.

Så frågan är vilka förväntningar vi ska ha. Själv hoppas hon på bra skidåkning och en plats bland de 10-15 bästa.

Kanske rentav en pallplats?

- Ja, man kan ju alltid hoppas! säger Frida Hansdotter till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".