Äldreombud nöjda med äldrevården, trots anmälningar

I veckan har två anställda på Daggrosens äldreboende i Västerås stängts av från sina jobb. Men i stort fungerar äldreomsorgen, menar ett av länets äldreskyddsombud.

- Generellt tycker vi att äldreomsorgen är bra. Vi tycker också att det är bra att det kommer upp sådana här saker, för det är ju så man kan utveckla sin verksamhet, att man lyfter fram om det finns missförhållanden, säger Christina Hedman-Lundgren som är äldreskyddsombud på länsstyrelsen i Västmanland.

Bakgrunden är att två anställda på Daggrosens äldreboende i Västerås anmälts för att ha struntat i att byta blöjor på de gamla, inte svarat på larm och fuskat med vändschema så att det ska se ut som de vänt på de äldre fast de inte gjort det. Dessutom ska de enligt anmälningarna ha sovit på jobbet och lagat mat till den egna familjen på arbetstid. De båda anställda nekar till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".