Långt fängelsestraff för knarkhandel

Det blev ett långt fängelsestraff för den 51-årige man som stått åtalad för att ha förvarat och sålt flera kilo amfetamin, bland annat i Västerås: åtta år bland annat för grovt narkotikabrott.

En första gömma hittades i Fagersta-Norberg-trakten i oktober, och med anledning av det dömdes en man i höstas till tre års fängelse.

Idag föll domen mot huvudmannen och medhjälpare till honom.

Själv erkänner mannen bara mycket litet av det som lagts honom till last. Han har på sin höjd erkänt att han innehaft en mycket liten mängd narkotika och att han möjligtvis har försökt sälja narkotika vidare, men det han stått åtalad för omfattar nära fem kilo amfetamin.

Det är mycket; ett enda gram kan vara en tillräcklig dos för en människa, och detta enda gram kan kosta 250 kronor, enligt uppgift till P4 Västmanland.

Efter avlyssning och spaning lyckades polisen med hjälp av hund finna en huvudgömma med tre kilo amfetamin i Bålstatrakten, vakuumförpackade i halvkilospåsar. Bara timmar senare greps mannen i början av november. Då hade han enligt polisen sålt amfetamin till ett flertal personer i Västerås under september och oktober.

Västmanlands tingsrätt anser att den 51-årige mannen från Spånga gjort till skyldig till omfattande och yrkesmässig handel med amfetamin, närmare bestämt till grovt narkotikabrott, narkotikabrott och olovlig körning och dömer honom alltså till åtta års fägelse.

Också de andra två som stått åtalade döms till fängelse; en 54-årig man från Åkersberga till sex år för grovt narkotikabrott, och en 34-årig man från Stockholm till två år för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Åklagaren Carl-Johan Norström ska nu studera domen och fundera över om han ska överklaga den eller inte.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".