Borttagen passervice början på slutet ?

Nu protesterar kommunalrådet P-O Nilsson i Arboga mot att polisens passervice kan komma att försvinna från Arboga, och mot den låga polisbemanningen på orten. P-O Nilsson skriver till polisstyrelsen i länet inför styrelsens sammanträde på fredag.

P-O Nilsson har tidigare skrivit till polisstyrelsen i länet, då med krav på en högre polisbemanning i Arboga, något han tar upp även nu och menar att det med hänsyn till folkmängden skulle behövas omkring 10 poliser i Arboga. Idag finns sju polistjänster på orten, men bara fyra och en halv är bemannade, och av dem kan bara två arbeta i så kallad yttre tjänst, det vill säga ute på gator och torg.

P-O Nilsson oroas över att en nedläggning av passervicen skulle vara första steget till att lägga ner hela polisstationen i Arboga. Och han tycker inte att polisstyrelsen gjort tillräckligt för att rekrytera poliser till Arboga.

- Jag tycker att det verkar som att man inte har använt rätt medel för att få poliser att också söka sig till de mindre orterna ( ... ) man kanske måste tänka om nu och premiera poliser som söker tjänster även ute i de mindre orterna för att klara bemanningen där, säger P-O Nilsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".