Oro i Skultuna efter bus och bränder

1:41 min

Den senaste tiden har Skultuna utanför Västerås drabbats av flera bränder och skadegörelse. För en tid sedan förstördes en pizzeria mitt i samhället i en brand, och det har skapat oro hos flera boende där.

Det finns en märkbar oro bland flera personer P4 Västmanland träffat i Skultuna.

Polisen misstänker att flera av bränderna kan vara anlagda. När det gäller branden i pizzeria Vesuvio finns det dessutom lägenheter i fastigheten.

Vivianne Forsman arbetar i en antikhandel i Skultuna. Den senaste tidens händelser har gjort att hon känner sig mer orolig:

– Det är obehagligt så länge man inte kommer fram till vem eller vilka det är. Så fort man tittar ut så kollar man på ett annat vis än man gjorde tidigare, man är mer vaksam, säger Vivianne Forsman.

Eva Kassle är förvaltningschef i Skultuna kommundelsförvaltning.

Hon tycker att det som hänt är tråkigt och att det skapar en negativ bild av orten. Men från kommunens sida är det i nuläget svårt att göra något när det gäller buset och bränderna, menar hon:

– Det är lite svårt när det gäller den här frågan tycker jag, vi har ju ingen aning om det är folk från annat håll som gör det här eller vad det är. Men vi tycker att det är bra att polisen har tagit tag i det här för att kunna se vad som egentligen har hänt, säger Eva Kassle.

– Men det vi alltid gör är att vi försöker göra det här samhället mer attraktivt, och därför bygger vi en hel del idrottsanläggningar och en del nya möjligheter för de som bor här och ungdomar att ha roliga aktiviteter, säger hon.