Sylve väntar fortfarande på besked från ögonkliniken

1:22 min

I snart åtta veckor har Sylve Andersson i Västerås väntat på ett besked från ögonkliniken på sjukhuset i Västerås. Det han vill veta är om han kan få en ny synfältsundersökning. En undersökning som han som diabetiker måste göra för att behålla körkortet.

Men trots flera kontakter så får han inga besked om en så kallad Second opinion som man som patient har rätt till.

– Jag kanske inte får det i här Västerås, jag kanske får det i Örebro, säger Sylve Andersson.

Du vill ha ett besked helt enkelt?

– Jag vill ha ett besked om man kan få göra det och jag tycker att det är en dålig hantering, hur man sköter sig mot mig, säger Sylve Andersson till P4 Västmanland.

Det var i april som Sylve Andersson gjorde en synfältsundersökning på ögonkliniken i Västerås. En undersökning som han inte var nöjd med. Bemötandet och hur det hela sköttes kändes inte bra säger Sylve Andersson.

Trots att han ringt ögonkliniken flera gånger och bett om att få träffa sin ordinarie ögonläkare så kommer han inte längre än till sköterskan, som lovar att lägga en lapp på läkarens bord:

– Hon har lagt lappen inne hos doktorn tre gånger och det är två gånger för mycket. Sedan nu Patientnämnden och det ska inte behöva ta tre veckor, det är enkla grejer det här, säger Sylve Andersson.

Sylve Andersson har nu också vänt sig till landstingets Patientnämnd, dit anhöriga och patienter kan vända sig om man är missnöjd med sjukvården, där Susanne Antonsson är kanslichef:

– Ja vi för fram patienternas synpunkter in i sjukvården och svaret tillbaka. Det är vårt huvudsyfte. Försöker förmedla bra kontakter och reda ut problem, säger Susanne Antonsson kanslichef.

Mats Rosén som är verksamhetschef på ögonkliniken i Västerås säger till P4 Västmanland att Sylve Andersson kan komma att få en ny undersökning, men inget beslut är fattat än och ärendet ligger för medicinsk bedömning på kliniken.

Senare under eftermiddagen idag, måndag fick även Sylve Andersson ett samtal från ögonkliniken om att han skulle få en ny undersökning och det i början av december.