Klar seger för Tillberga Bandy i hemmapremiären

3:02 min

Tillberga Bandy vann med hela 7-3 i hemmapremiären i norra bandyallsvenskan mot Borlänge. Tillberga fick en mardrömsstart och låg under med 0-2 efter en kvart. TB var ikapp i paus och avgjorde matchen i början av andra halvlek.  

Det dröjde till den 37:e minuten innan Johnny Johansson gjorde första hemmamålet på straff. Robin Andersson pangade in kvitteringen i första halvleks sista minut.

Det tog bara knappt en halv minut efter paus innan Mattias Rydber-Skarps gav Tillberga ledningen för första gången i matchen.

I andra halvlek var det total dominans från hemmalaget och sett till målchanser så kunde detha  blivit mycket större segersiffror.

– Jag tycker vi var numret större än Borlänge. Jag vet inte om vårat slarv i början av matchen berodde på att det var spänt inför hemmapremiären. Jag var aldrig orolig trots tvåmålsunderläge, , säger Tillberga Bandys tvåmålsskytt Mattias Rydberg-Skarps.

– Vi hade en bra känsla att vi skulle kunna vända på matchen.

Tillberga Bandy, är ett av förhandsfavoritlagen i norra bandyallsvenskan, har inlett seriespelet med två storsegrar och 17-5 i målskillnad.

***

Tillberga Bandy-Borlänge Bandy 7-3 (2-2)

Tillbergas målgörare: Mattias Rydberg-Skarps 2, Johnny Johansson, Robin Andersson, Linus Barklund, Kim Barklund, Andreas Hammarbäck

Publik 440