Barkarö Sportklubb vill ha hjälp med ny inomhushall

Barkarö Sportklubb vill ha en ny inomhushall. Nu vill klubben att Västerås stad går i borgen för de lån som föreningen behöver teckna för att komma igång med bygget. Dessutom vill man ha tillgång till mark.

I första hand vill klubben använda den planerade hallen för barn- och ungdomsfotboll, men också annan verksamhet, till exempel golf och boule.

Barjkarö Sportklubb ska bekosta både bygget och driften av anläggningen på egen hand, med hjälp av bland annat sponsorer.

– Det skulle betyda jättemycket för fotbollen i hela stan om det fanns tillgång till en åretrunthall för barn och ungdom här ute i Barkarö, säger Johan Lindholm, ordförande i Barkarö Sportklubb.

– Nu finns det väldigt bra bussförbindelser hit så flera lag kommer att kunna använda den här hallen, säger Johan Lindholm i ett pressmeddelande.

Nu ska Västerås stad studera förslaget närmare innan man fattar beslut.

– Det är ett intressant förslag som vi ska titta närmare på, säger Per Lithammer (V) ordförande i Kultur- idrotts- och fritidsnämnden i Västerås.

Från Barkarö Sportklubbs sida menar man att en hel del talanger går till spillo eftersom man inte har någon inomhushall.

– Här i Barkarö har vi en klubb som växer. Vi har både duktiga tjej- och killag, men när man kommer upp i tonåren är det många som slutar på grund av att det inte finns bra träningsmöjligheter året runt. Vi går miste om många talanger, säger ordföranden Johan Lindholm.