INNEBANDY

Damernas Superliga kan ändra utseende

1:18 min

Damernas Superliga i innebandy kommer kanske ha ett annat upplägg i framtiden. Just nu ser man över ett förslag där ligan utökas med två lag och att lagen sedan delas upp i två grupper, norrgruppen och södergruppen.

Ligan hoppas att det ska gynna lagen då det blir kortare resor och att det ska leda till en bättre ekonomi för lagen. Man föreslår istället att lagen åker på två längre resor varje säsong där de möter lag från den andra gruppen.

Sala Silverstadens tillförordnade ordförande Ralf Träskman ser positivt på förslaget.

– Det är ett rätt så spännande förslag. Det minskar resorna och gör det enklare för oss som lag att ladda inför matcherna.

Svenska Innebandyförbundet hoppas att en uppdelad liga ska gynna lagen eftersom det blir kortare resor och att det ska leda till en bättre ekonomi för lagen. Varje lag ska bara åka på två längre resor varje säsong där de möter lag från den andra gruppen.

Det är oklart vad Rönnby tycker om förslaget, lagets sportchef Bo Hägglöf säger att han och övriga i klubben måste sätta sig in mer i förslaget innan han kan uttala sig om det.

– Den enda nackdelen jag kan se är att det kanske kan bli lite kvalitetsskillnad mellan de båda serierna. Men det får vi väl se, säger Sala Silverstadens Ralf Träskman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista