Ännu fler viltolyckor i Västmanland

Det fortsätter att strömma in rapporter om viltolyckor i Västmanland. Igår inträffade fem olyckor med vilda djur inblandade under eftermiddagen och kvällen, enligt polisen. Vid fyra av olyckorna blev rådjur påkörda, vid den femte var det ett vildsvin som blev påkört.

Vid 16-tiden igår hoppade ett rådjur upp på länsväg 726 utanför Sala och kolliderade med en bil. Passageraren i bilen avlivade det skadade djuret.

Strax före 17 kolliderade ett rådjur med en bil på länsväg 693. Enligt polisen åkte eftersöksjägaren i området bakom bilen och kunde snabbt avliva det skadade rådjuret.

Cirka tjugo minuter senare krockade en personbil med ett rådjur på Kungsgatan i Kungsör. Djuret sprang in i bilen och försvann från platsen efteråt. Jägare kallades ut, men lyckades inte hitta djuret.

Ungefär klockan 18:45 inträffade ännu en rådjursolycka, den här gången på länsväg 835 i Saladamm. Även denna gång avvek djuret och jägare kallades ut till platsen för eftersök.

Strax efter klockan 20:30 inträffade en olycka mellan vildsvin och personbil vid Åbylund, nära Romfartuna utanför Västerås. Vildsvinet orsakade en stor buckla på passagerarsidans dörr och förvann sedan därifrån. Jägare kallades ut.

Ingen människa skadades i olyckorna, enligt polisen.