1 av 2
FP:s partiledare Jan Björklund. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
2 av 2
Carina Sandor (FP) oppositionsledare i Skinnskatteberg. Foto: Marcus Carlsson/SR.

Heta diskussioner väntas på FP:s landsmöte i Västerås

1:00 min

I dag inleds Folkpartiets landsmöte i Västerås. Där ska man bland annat välja en ny partistyrelse och ta fram ett nytt partiprogram. I år träffas 174 ombud på mötet, som ska pågå i fyra dagar. Carina Sandor (FP), oppositionsråd i Skinnskatteberg, ser fram emot många intensiva debatter.

Förutom att anta ett nytt partiprogram ska FP:s landsmöte bland annat ta ställning till ett förslag från partistyrelsen om att få bort riskkapitalbolag i vården.

Hela 889 motioner med 1 228 så kallade "att-satser" ska behandlas.

– Jag tror egentligen att jämställdhetsfrågan kommer att vara en av de frågor som kommer att diskuteras ganska mycket, frågan om föräldraförsäkringen, säger Carina Sandor (FP), oppositionsråd i Skinnskattebergs kommun.

Andra frågor som kommer att diskuteras är också bland annat kärnkraft, euron, uppluckrad LAS, lägre ingångslöner, hårdare krav för att få medborgarskap och införandet av juridiskt kön.

– Sedan har vi de vanliga som vi brukar ha diskussioner om, bland annat gårdsförsäljning av vin och så vidare, säger Carina Sandor till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista