Olle Ytterberg, nytt kommunalråd i Arboga den första juni

"Inte helt lätt" att efterträda kommunalrådsveteran

Fram till den första juni har Arboga det kommunalråd som suttit längst av alla landets kommuner; P-O Nilsson som innehaft uppdraget i 25 år.

Den första juni tillträder hans efterträdare, Olle Ytterberg, som tycker att det är lite speciellt att efterträda en sådan veteran:

- Det är inte en helt lätt uppgift!

Västmanlands färskaste kommunalråd finns snart i Arboga.

Det är socialdemokraten Olle Ytterberg som efterträder P-O Nilsson som går i pension den första juni, efter hela 25 år som kommunalråd.

Olle Ytterberg - som nyligen också blev ordförande i socialnämnden och vice ordförande i kommunstyrelsen - är smickrad över det nya uppdraget.

Men visst är det lite speciellt att efterträda en sådan veteran som P-O Nilsson:

- Det är naturligtvis svårt, eftersom han är en färgstark och väldigt erfaren kommunstyrelseordförande. Så det är inte en helt lätt uppgift!

Olle Ytterberg tror inte att arbogaborna kommer att märka någon omedelbar skillnad, men säger att han och P-O Nilsson kommer från olika generationer och har olika bakgrund.

- Det kommer kanske att synas på sikt, säger Ytterberg till P4 Västmanland.

Socialdemokraterna i Arboga har också valt en ny ordförande; Agneta Bode, som efterträder Stefan Arnoldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".