Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Aroseken säljer fastigheten med nya biografen

Arosekens vd Christian Brobeck: "Vi jobbar med bostäder"
1:40 min

Bolaget Aroseken säljer nu fastigheten där bland annat nya Filmstaden i Västerås ligger.

– Det finns ju bostäder i fastigheten men merparten är kommersiellt och vi är inte en fastighetsägare som jobbar med kommersiella fastigheter, vi jobbar med bostäder. Det är vårt syfte att utveckla bostäder och äga bostäder, säger Arosekens vd Christian Brobeck.

Varför gjorde ni den här satsningen på biograf då?

– Vi var tvungna att göra någonting bra av fastigheten. Tittar man på fastigheten innan så var den... det behövde göras väldigt mycket och det har vi gjort. Vi hade möjligheten att förverkliga någonting för Västerås och framförallt för västeråsarna.

Fastigheten har rustats och byggts om, där finns flera restauranger och år 2012 stod den nya stora biografen klar, en storstatsning för Aroseken på omkring 100 miljoner.

Får ni igen de här pengarna genom försäljningen?

– Det vill jag inte kommentera, köpeskillingen på den här fastigheten är inte officiell.

Men är ni nöjda med försäljningssumman?

– Ja, vi är nöjda, säger Christian Brobeck.

Köparen av fastigheten, VS-hus, var under 2012 i blåsväder när golvet på en balkong gick sönder i en av bolagets fastigheter i Västerås och en hyresgäst föll ner till grannen.

Känner ni er säkra på att VS-hus tar hand om sina fastigheter på ett bra sätt?

– Absolut, jag vill överhuvudtaget inte kommentera dem som fastighetsägare. De har en organisation för att hantera en fastighet som "Kol 15" och det är vi helt övertygade om. Vi tycker att det är positivt också att det är en lokal fastighetsägare, det tror vi är bra för Västerås, säger Christian Brobeck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".