Tacklingen: Begränsa användningen av mobiltelefoner

2:13 min

Inför restriktioner som begränsar mobilanvändandet. Många har såna problem med hanterandet av telefonen att de borde söka hjälp. Det menar Mikael Reuter i veckans tackling.

Vårt närmast sjuka förhållande till mobiltelefonen är något som retat upp veckans tacklare Mikael Reuter.

– Folk pillrar och fipplar med sina telefoner överallt hela tiden, på bussen, på tåget, på restaurangen,på biografen och i pausen på teaterföreställningen. Verkar som hela samhället har förvandlats till ett stort kontor.

Mikael Reuter tycker att folk borde fundera mer över vilket tillfälle man inte bör plocka upp sin telefon för att ringa sin advokat eller gynekolog. Han tycker att det är hög tid att införa regler för folks mobilhantering.

– Folk behöver hjälp och vägledning, folk är idioter. För några år sedan införde man rökförbud i offentliga lokaler, på bussar, tåg och flyg. Jag tycker man borde göra på samma vis med användningen av mobiltelefoner.

Veckans tacklare menar att många är beroende och har ett tvångsmässigt behov av att ständigt vara uppkopplade och kolla av vad som händer på Facebook och Instagram.

– Varför kan folk inte bara koppla av, ta en paus, läsa en bok, ta en promenad eller bara sova. Tror många skulle behöva hjälp med att stänga av sin telefon.

Västerås skulle kunna bli den första staden i världen med mobilfria zoner och mobilförbud i alla offentliga lokaler och i kollektivtrafiken.

Vad tycker du? Håller du med eller är Micke Reuter ute och cyklar? Tyck till direkt här på webben. Vi sammanfattar era tankar och kommentarer på onsdag klockan 08.40 i P4 Morgon