Frida Hansdotter, Foto: TT

Hansdotter visade storform inför OS

1:18 min

Det blev dubbelt svenskt på pallen i Flachaus kvällsslalom. Frida Hansdotter blev tvåa och Maria Pietilä Holmner trea efter två bra åk. Men mot suveräna vinnaren Mikaela Shiffrin gick inget att göra.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin var överlägsen och vann tävlingen med 83 hundradelar före Frida Hansdotter, som tog sin åttonde andraplats i världscupen och väntar fortfarande på sin första seger.

Hansdotter var trea efter första åket och jublade i mål efter ett snabbt andra åk och fick en kram av Maria Pietilä Holmner när hon tog över ledningen från sin lagkompis.

Pietilä Holmner trotsade både snön och dimman och öste på ordentligt i sitt andra åk där hon startade som femma men avancerade till tredje plats till slut.

– Jag är imponerad av Maria och Frida, i båda åken har de hastigheten för att blanda sig i medaljstriden på OS, det är mycket trevligt att se, säger Radiosportens expert Torgny Svensson.

– Nu har bägge två en så bra serie och det är inte så långt till OS, nu är de i bra skick.

Anna Swenn Larsson var snabb i mittpartiet och tog ledningen i mål. Slutligen en 14:e plats för Swenn Larsson. Nathalie Eklund hade ett svagt andra åk och föll från tolfte till 18:e plats.

Både Charlotta Säfvenberg och Magdalena Fjällström tog sig till andra åket trots höga startnummer i första. Det skiljde bara en hundradel mellan dem till slut. Säfvenberg 22:a och Fjällström 23:a. Emelie Wikström åkte ur efter en miss i mitten av det andra åket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista