Vi i femman

Blåsboskolan vann den andra kvartsfinalen av Vi i femman

3:42 min

Blåsboskolans klass 5A från Västerås vann mot Herrgärdsskolan 5A i den andra kvartsfinalen i kunskapstävlingen Vi i femman. Blåsbo går nu vidare till semifinal.

Elsa Junzell och Martin Ekblom från Blåsboskolan kammade hem segern med poängen 22-16 mot Roberto Miu och Alice Fröjdman i Herrgärdsskolan 5A.

– Det var ganska nervöst i början men man vande sig till slut. Nu ska jag träna med Vi i femman-spelet på viifemman.se till nästa tävling, säger Martin Ekblom.

Även om det var nervöst under tävlingen, där lagen turades om att leda, så var ändå Elsa Junzell positiv.

– Jag trodde väl att det skulle gå. Mina kompisar peppade mig. Ganska mycket är deras förtjänst, säger Elsa Junzell. 

Blåsboskolan ledde till en början, men när det kom till mattefrågan fick Herrgärdsskolan full pott och gick om. Men Herrgärdsskolan tappade ledningen efter de svåra ja- och nej-frågorna.

Inför den avslutande Stegen, som denna kväll handlade om en författare, tvingades Herrgärdsskolan att satsa på den mest komplicerade nivån, fem poäng, för att ha en chans att komma ikapp. Men gick bet på svaret som var Astrid Lindgren.

Blåsboskolan å sin sida kunde säkra och ta en lättare nivå, med fler ledtrådar och svarade rätt. 

Blåsboskolan 5A går nu vidare till semifinal, där laget får möta Brandthovdaskolan klass 5A från Västerås som vann tisdagens kvartsfinal. 

På tisdag 21 januari går den tredje kvartsfinalen och då möts Björskogsskolan 5E från Kungsör och Ormkärrskolan 5A från Västerås.

Här hittar du mer om Vi i femman i P4 Västmanland